04:25:33 20.04.2024
Stiri

Preşedintele Parlamentului European: „România e PREGĂTITĂ să preia Preşedinţia Consiliului UE. Corupţia e o problemă şi în alte state”

Știri 22.11.2018 10:20 Vizualizări1038 Autor: Ziarul National
Preşedintele Parlamentului European: „România e PREGĂTITĂ să preia Preşedinţia Consiliului UE. Corupţia e o problemă şi în alte state”


Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat, miercuri la o dezbatere la Facultatea de Drept din Bucureşti, că România este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE, precizând că fenomenul corupţiei e o problemă şi în alte state, informează mediafax.ro.

„Pentru mine, România este pregătită să aibă Preşedinţia Consiliului UE la începutul lui 2019. Corupţia e o problemă nu doar în România. Parlamentul European a aprobat o rezoluţie privind situaţia din România, nu împotriva ţării, nu împotriva românilor, ci privind strict situaţia politică din România. Se adoptă rezoluţii similare în legătură cu multe alte ţări. Corupţia e unul dintre puncte”.

Oficialul european a precizat că fenomenul corupţiei nu o problemă doar a Guvernului, ci şi a cetăţenilor în sensul că este o chestiune de educaţie, culturală.

„Trebuie să facem eforturi şi nu doar România trebuie să facă eforturi împotriva corupţiei. Acesta este un lucru foarte important de spus. Trebuie să colaborăm. Nu e doar o problemă a Guvernului. Este şi o problemă a cetăţenilor. De asemenea e o problemă de educaţie. Corupţia este şi o chestiune culturală. Trebuie să colaborăm cu toţii împotriva acestui fenomen. În multe ţări europene sunt fraude cu fonduri europene. Trebuie să verificăm peste tot situaţia şi să încercăm să oprim acest fenomen", a conchis preşedintele PE.

O delegaţie a Parlamentului European, condusă de preşedintele PE, Antonio Tajani, a avut, miercuri, la Parlament, o întrevedere de aproximativ o jumătate de oră cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi cu liderii partidelor parlamentare.

Delegaţia PE a mai avut, miercuri, întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

De asemenea, preşedintele Antonio Tajani şi liderii grupurilor politice din Parlamentul European au participat la o dezbatere intitulată „Tinerii în dialog cu Parlamentul European", care a avut loc miercuri seară la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

Parlamentul European a adoptat, pe 13 noiembrie, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România. Textul rezoluţiei semnalează îngrijorarea PE privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare, avertizând că există riscul subminării independenţei justiţiei şi a acţiunilor anticorupţie.

România va prelua în ianuarie 2019 Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de şase luni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md