Moldovagaz va fi singurul furnizor de gaze naturale pe termen de 4 luni din cauza că activitatea altei companii a fost temporar suspendată

4f821dcb396315b34e2beb2aa3bc4e4f

Compania MoldovaGaz va fi timp de 4 luni furnizor de ultimă opțiune pentru toți consumatorii deserviți de compania ContGaz. Consiliul de Administratie al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică a adoptat la 13 noiembrie  o hotărâre prin care a suspendat licenţa SRL „Cantgaz” pentru un termen de 3 luni şi a obligat SA „Moldovagaz” pentru un termen de 4 luni să asigure furnizarea de ultimă opţiune a gazelor naturale consumatorilor finali deserviţi de SRL „Cantgaz”.

Cu o zi înainte, pe 12 octombrie 2018, Consiliul de Administrație al ANRE a emis o hotărâre prin care a obligat furnizorul SA „Moldovagaz” timp de 3 ani să presteze serviciu public de furnizare de ultimă opțiune a gazelor naturale.

Astfel, conform alin.1 art. 90 din Legea privind gazele naturale „Consumatorii finali care și-au pierdut furnizorul în anumite circumstanțe (furnizorul își încetează activitatea, furnizorului i s-a suspendat sau i s-a retras licența, furnizorul este în imposibilitate de a furniza gaze naturale) au dreptul să fie aprovizionați cu gaze naturale, pentru o anumită perioadă de timp, de către furnizorul căruia i-a fost impusă obligația de serviciu public de a asigura furnizarea de ultimă opțiune”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente