05:52:34 20.04.2024
Stiri

ACȚIUNI ale managerilor, care provoacă PLECAREA celor mai buni angajați

Știri 21.11.2018 17:40 Vizualizări1685 Autor: Ziarul National
ACȚIUNI ale managerilor, care provoacă PLECAREA celor mai buni angajați sursa: google.ro


În mod surprinzător, mulți manageri se plâng adesea că cei mai buni angajați îi părăsesc. Dacă este așa, atunci au motive să bată alarma, întrucât pentru orice companie nu este nimic mai rău, decât pierderea angajaților valoroși.

Oamenii nu pleacă pentru că nu-i satisface munca, ei pleacă dacă nu le place managerul companiei. De fapt, problemele pot fi evitate privind situația într-un nou mod și cu puțin efort. În primul rând, este necesar de înțeles ce acțiuni manageriale îi deranjează cel mai mult pe angajații buni.

Sarcini excesive

Sarcina excesivă este principala cauză a epuizării emoționale. Dacă lucrați cu cei mai buni specialiști, tentația de a „stoarce” totul din ei este foarte mare. Însă, suprasolicitările reduc productivitatea muncii.

Încredințând angajaților talentați un volum suplimentar de muncă, va trebui să-i avansați în funcție. Dacă nu veți face asta, munca va deveni pentru ei o povară și în cele din urmă, ei vor pleca. Sarcina excesivă poate fi compensată prin adaos la salariu, creșterea în funcție etc.

Lipsa recunoașterii și a premiilor pentru o muncă bună

Toată lumea adoră laudele, inclusiv cei care se dedică complet muncii. Managerii trebuie să comunice mai des cu subordonații lor și să-și dea seama cum să îi încurajeze și să-i răsplătească pentru succes (de exemplu, să le ofere un premiu sau să-i laude în prezența colegilor). În cazul angajaților talentați, acest lucru va trebui făcut foarte des.

Lipsa grijii umane

Mai mult de jumătate dintre angajați își părăsesc slujbele, deoarece nu reușesc să construiască relații de încredere cu șeful. Liderii inteligenți știu să mențină un echilibru între profesionalism și umanitate. Ei celebrează succesul împreună cu angajații lor, încearcă să-i ajute pe cei care trec prin momente dificile.

Neîndeplinirea obligațiilor

Făcându-i angajatului o promisiune, îl puteți face fericit ori îl puteți dezamăgi, provocând plecarea lui. Dacă un manager nu reușește să-și îndeplinească promisiunile, mai devreme sau mai târziu toți angajații încep să-i urmeze exemplul.

Angajarea și promovarea specialiștilor necorespunzători

Angajații muncitori își doresc să vadă alături de ei aceiași colegi conștiincioși. Dacă managerul nu are grijă de selectarea atentă a personalului nou, acest lucru îi demotivează pe cei care deja lucrează în companie. Promovarea unor specialiști necorespunzători duce întotdeauna la rezultate dezastruoase. Persoana care a muncit din greu, dar a rămas fără promovare, va fi probabil ofensată și va începe să caute o nouă utilizare a talentul său.

Combaterea abordării creative

Angajații talentați mereu se străduiesc să îmbunătățească lucrurile pe care le ating. Dacă managerul nu le permite să facă asta, din cauza fricii pentru tot ce e nou, ei își vor urî rapid munca. Încercările de a restrânge impulsurile creative dăunează tuturor, inclusiv liderului.

Lipsa unor sarcini dificile și interesante

Cei mai buni manageri uneori stabilesc sarcini care la prima vedere, par imposibil de realizat. Ei încearcă să scoată oamenii din zona lor de confort, iar apoi depun eforturi maxime pentru a-i ajuta să obțină succesul. Dacă oamenii talentați și inteligenți sunt forțați să facă o muncă simplă sau plictisitoare, ei încep să caute alta pentru a-și testa abilitățile.

Sursa: relatii.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md