Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocata reținută în dosarul mitei…

Avocata reținută în dosarul mitei pentru judecători va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile

Instanța a decis prelungirea mandatului de arestare pe numele avocatei Nadejda Agatii, reținută în dosarul mitei pentru judecători. Astfel, avocata se va afla în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, avocata este învinuită că împreună cu procurora Vera Chiranda a intermediat transmiterea mitei de la persoanele interesate către judecători.

Judecătoria Chișinău a decis și prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile în penitenciarul nr.16 a inculpatului implicat în acest caz. Totodată, instanța a prelungit mandatele de arestare și ale celor cinci judecătoare suspectate de luare de mită, a procurorei, medicului și asistenului judiciar implicați în dosar.

Zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție: magistratele Liubovi Brânza, Ludmila Ouș și Galina Moscalciuc de la Curtea de Apel Chișinău, magistratele Victoria Hadârcă și Svetlana Tizu de la Judecătoria Chișinău, procurora Vera Chiranda, avocata Nadejda Agatii, medicul Vadim Scarlat, un asistent judiciar și o persoană fizică (inculpat) ale căror nume nu au fost făcute publice de procurori.

Portrivit Procuraturii Anticorupție, avocata, inculpatul şi asistentul judiciar sunt învinuiţi de transmiterea şi intermedierea transmiterii unor sume de bani magistraţilor pentru ca aceştia să ia decizii favorabile în privinţa unor terţi.

La rândul său, medicul Vadim Scarlat se învinuieşte că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii reţinuţi în cauza dată), 2 000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care medicul avea calitate de învinuit.

Citiți și: