06:42:06 29.03.2024
Stiri

AVERTISMENT pentru posesorii de mașini înmatriculate în străinătate, care au depășit TERMENELE maxime de aflare pe teritoriul R. Moldova

Social 21.11.2018 16:19 Vizualizări1879 Autor: Ziarul National
AVERTISMENT pentru posesorii de mașini înmatriculate în străinătate, care au depășit TERMENELE maxime de aflare pe teritoriul R. Moldova


Posesorii autoturismelor înmatriculate în străinătate, care au depășit termenul de 180 de zile de aflare pe teritoriul R. Moldova, riscă amenzi de până la 4 500 de lei. Totodată, aceștia vor fi obligați să scoată imediat din republică vehiculul cu plăcute de înmatriculare străine.

Potrivit Serviciului Vamal, termenul maxim de aflare pe teritoriul R. Moldova a mașinilor înmatriculate în străinătate este de 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Încălcarea acestor termene atrage după sine o amendă de până la 4 500 de lei, concomitent cu obligativitatea scoaterii din țară a autovehiculului. Iar în cazul în care acesta a fost depistat în interiorul republicii, posesorul suportă și cheltuielile de escortare (0,15 euro/km).

Totodată, în situația în care vehiculul nu a fost scos de pe teritoriul R. Moldova în termenul stabilit, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese, fapt confirmat prin documente justificative), organul vamal va încasa pentru mijloacele de transport drepturile de import.

Serviciul Vamal precizează că restricția respectivă nu este aplicabilă în cazul autoturismelor introduse în republică de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul.

Totuși, după expirarea termenului de 180 de zile de la prima intrare în țară, posesorii acestor autoturisme trebuie să achite vinieta de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md