12:39:39 16.04.2024
Stiri

ACUZAȚIE // Fundația „Open Dialog” a deținut licență pentru comerț cu ARME, care a fost retrasă în anul trecut de autoritățile poloneze

Partide/Comunicate 21.11.2018 17:00 Vizualizări1077 Autor: Ziarul National
ACUZAȚIE // Fundația „Open Dialog” a deținut licență pentru comerț cu ARME, care a fost retrasă în anul trecut de autoritățile poloneze


Fundația „Open Dialog”, condusă de controversata Ludmila Kozlowska, a deținut timp de trei ani la rând licență pentru comerțul de arme. Licența respectivă i-ar fi fost retrasă de autoritățile poloneze în anul 2017.

Cel puțin, așa declară jurnalistul Valeriu Reniță, care face trimitere la raportul discutat în Parlament săptămâna trecută cu privire la această fundație și eventualele imixtiuni ale acesteia în treburile interne ale R. Moldova.

„Conform raportului Parlamentului făcut public, Fundația „Open Dialog” a deținut trei ani la rând licență de comert cu arme, retrasă în 2017 de autoritățile poloneze. Deci, un ONG european de elită, talpa și fruntea societății civile, a făcut comerț cu arme. Poate e o regulă neafișată a Bruxellului? Dlor Munteanu, Boțan și Barbăroșie, precum și alți susținători ai blocului politic „Acum”, aveți licență de vânzare a armelor? Ori vă descurcați câine-câinește cu puținele granturi?”, a ținut să întrebe Reniță.

Menționăm că, potrivit raportului comisiei de anchetă din Parlament, Fundația „Open Dialog” a Ludmilei Kozlowska, cea care organiza evenimente în UE cu participarea politicienilor moldoveni, ar fi fost finanțată din tranzacții cu Ministerul Apărării al Federației Ruse, din livrările de armament către regiunile secesioniste din Ucraina, din „Laundromatul” moldovenesc și cel azer, dar și din frauda bancară a R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md