/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un moldovean și-a înscenat moartea pentru ca soția sa să primească o asigurare de viață în SUA

missing
21 noiembrie 2018, ora 17:02

Ulterior acesta a revenit în Moldova unde și-a înscenat propria moarte. Potrivit investigației autorităților din SUA, la 1 octombrie 2011, poliția din Moldova a primit un apel telefonic privind depistarea unui cadavru la intrarea în satul Cojusna. Documentele depistate lângă corpul bărbatului, un pașaport, cartelele hotelului și numerele de telefon de contact, au permis identificarea acestuia drept Igor Vorotinov. Soția sa Irina a călătorit în Moldova pentru a identifica corpul și a confirmat că este soțul său Igor. După identificarea cadavrului, Irina a obținut un certificat de deces din partea autorităților moldovenești și a incinerat cadavrul. Revenind în SUA cu un certificat de deces și cu o urnă cu cenușă care se pretindea a fi cea a rămășițelor lui Igor, Irina a depus cerere entru a obține asigurarea de viață de două milioane de dolari.

Compania a eliberat un cec în valoare de 2 048 414,09 dolari pe numele Irinei. Aceasta a apelat la o companie pentru deschiderea unui cont la o sucursală locală a băncii din SUA și pentru a depune cecul de asigurare în cont. Apoi, a determinat terța parte să transfere 1,5 milioane de dolari unui alt cont la Banca S.U.A., în numele fiului ei, Alkon Vorotinov. Între 29 martie 2012 și ianuarie 2015, mai mult de 1,5 milioane USD din veniturile din asigurarea de viață au fost transferate în conturi situate în Elveția și Moldova.

În noiembrie 2013, Alkon a fost oprit de angajații Serviciului Vamal și Protecție Frontieră (CBP) din Detroit, Michigan, la întoarcerea din Moldova. În calculatorul confiscat de agenții CBP se conținea fotografii digitale ale lui Igor Vorotinov din aprilie și mai 2013 potrivit cărora Igor Vorotinov trăiește.

Pe 16 mai 2016, Irina Vorotinov care a pledat vinovat a fost condamnată la 37 de luni în închisoare federală, în prezent, ea își execută sentința. Fiul acesteia Alkon a pledat vinovat pe 24 martie 2015 și a fost condamnat în septembrie 2016 la trei ani cu obligația de a restituia suma de 2 056 554,09 dolari.

Igor a fost anunțat în căutare internațională, iar la 14 noiembrie 2018 a fost arestat în Republica Moldova și extrădat în Statele Unite, unde a ajuns pe 17 noiembrie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram