Pavel Filip este nedumerit de raza de 100 de metri, unde va fi interzisă agitația electorală. „Va fi o problemă”

Pavel-Filip-1000×600

Prim-ministrul Pavel Filip se declară „îngrijorat” de prevederea cu privire la 100 de metri, propusă de deputați, ca zonă în care în ziua alegerilor să nu poată fi permisă agitația electorală. Potrivit șefului executivului, există o problemă, mai ales în contextul în care „nu are cine măsura” acești 100 de metri.

„Va fi o problemă, și noi parcă venim să eliminăm toate posibilitățile. Cine o să măsoare? O să desemnăm un cerc? Poate venim cu propunerea ca legislatorii să excludă acești 100 de metri. Dar lăsăm la latitudinea Parlamentului”, s-a întrebat Filip în cadrul ședinței de Guvern.

Deputații au votat deja în prima lectură, pe data de 8 noiembrie, proiectul de lege.
În inițiativa legislativă este specificat expres că se interzice agitația electorală pe teritoriul secției de vot și pe o rază de 100 de metri la ea, în ziua alegerilor și în ziua de înainte. Modificările sunt clasificate, potrivit opoziției drept „o mimare” din partea guvernării „că le pasă”, și că ar soluționa sumar problema apărută după anularea alegerilor anticipate pentru funcția de primar de Chișinău din această vară.

Inițiativa vine în urma unui raport al comisiei Parlamentare cu privire la anularea Alegerilor Locale din Chișinău, din vara lui 2018.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente