(foto) „Este dificil să ai un copil”. Cum un fotograf suedez încearcă să schimbe viziunea societății în raport cu paternitatea

collage

Johan Bävman este un fotograf suedez care încearcă să schimbe viziunea societății în raport cu paternitate. În Suedia, perioada postnatală are o durată de 480 de zile (18 luni), dintre care 60 de zile, obligatoriu, tatăl trebuie să ia asupra sa îngrijirea copilului. Restul perioadei, ambii părinţi o pot împărți cum vor. 

Profitând de timpul petrecut acasă după naşterea fiului său, Bävman, a decis să fotografieze și să lanseze un proiect  despre bărbații care savurează din plin timpul petrecut alături de bebelușii lor. Rezultatul muncii sale este într-adevăr impresionant, pentru că reflectă modul în care trăiesc bărbații, într-o ţară în care egalitatea de gen este din ce în ce mai prezentă.

„Totul a început acum un an jumătate, când am rămas acasă cu fiul meu. Eram în dificultate pentru că nu am găsit literatură de specialitate adresată bărbaților. Sistemul de educație se adresează mai mult femeilor, iar în acest context ambii părinți au de pierdut. Prin acest proiect fotografic vreau să schimb viziunea societății în raport cu bărbații care îngrijesc de bebeluși. Vreau ca oamenii să vorbească despre acest lucru la locurile de muncă, în transportul public, oriunde, vreau lumea să știe că bărbații sunt în stare să aibă grijă de copii. Când ai un copil, nu există o diferență prea mare dintre mama și tată. Nu e nimic biologic care ar predispune mamele să fie mai bune. Înveți, dacă ți-o dorești desigur, prin multă repetiție și erori”, spune artistul pentru revista americană Cosmopolitan.

1 2 3 4 5 6 8 9 10 11 12

1314 15 16

Photo Credit: Johan Bävman

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente