11:53:34 24.04.2024
Stiri

Kalașnikov AMENINȚĂ: Propunerea de a interzice persoanelor care nu cunosc limba română să participe la parlamentare ar putea duce la DESTRĂMAREA R. Moldova

Politică 21.11.2018 14:49 Vizualizări3447 Autor: Ziarul National
Kalașnikov AMENINȚĂ: Propunerea de a interzice persoanelor care nu cunosc limba română să participe la parlamentare ar putea duce la DESTRĂMAREA R. Moldova Strateq.az
Leonid Kalașnikov


Propunerea liberalilor de a interzice deputaţilor să folosească limba rusă în activitatea lor va duce la destrămarea R. Moldova, a declarat Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii.

Deputatul rus a menţionat că „toate iniţiativele lor au scopul de a îngusta tot ceea ce era şi este în statul numit Uniunea Sovietică - folosirea limbii ruse”, transmite agenţia „Infotag” cu referire la presa rusă.

„Iar scopul se pare că este spre Vest. Atunci să nu vă miraţi de prăbuşirea propriei ţări. Aceasta este o nouă iniţiativă care vizează acest lucru”, a continuat Kalaşnikov.

Potrivit lui, consecinţa unei astfel de politici a autorităţilor Moldovei este situaţia din Transnistria şi Găgăuzia: „Moscova nu ar trebui să răspundă la o astfel de iniţiativă în niciun fel, căci propria populaţie a Moldovei a răspuns deja”.

Partidul Liberal (PL) a publicat, ieri, un proiect de lege, potrivit căruia cetăţenii R. Moldova care nu vorbesc limba română nu vor putea participa la alegerile parlamentare. Potrivit autorilor, necunoaşterea de către deputaţi a limbii oficiale reduce posibilităţile Legislativului, generează cheltuieli mai mari pentru traducerea documentelor şi subminează suveranitatea Republicii Moldova.

PL mai consideră că, deoarece de la aprobarea Declaraţiei de Independenţă au trecut 27 de ani, „absolut toţi reprezentanţii minorităţilor naţionale au avut timp să înveţe limba statului suveran în care trăiesc”. Liberalii au calculat că adoptarea acestor modificări ar face economii de 1,5 milioane de lei anual pentru traduceri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md