/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Discursul lui Dodon de la tribuna Dumei de Stat a Rusiei

missing
21 noiembrie 2018, ora 14:43

Potrivit unui comunicat al Președinției, Dodon le-a vorbit parlamentarilor despre istoria comună de 500 de ani a țărilor și popoarelor noastre, în mod deosebit, a atras atenția deputaților asupra valorilor ortodoxe și familiale.

„Șeful statului a descris detaliat etapa contemporană a relațiilor moldo-ruse și i-a asigurat pe partenerii ruși de faptul că Administrația Președintelui Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru restabilirea cooperării comerciale, economice, culturale și politice dintre țările noastre. În acest context, Igor Dodon a propus părții ruse semnarea Declarației Comune privind parteneriatul strategic și crearea unui Comitet comun la nivel politic înalt, cu scopul de a discuta detaliat problemele strategice”, se mai spune în comunicat.

Tot acolo, se spune că Președintele țării le-a explicat deputaților ruși esența strategiei politicii externe echilibrate dintre Est și Vest realizată de Președintele Moldovei în baza principiului constituțional al neutralității permanente și a relatat despre starea actuală și perspectivele de reglementare a conflictului transnistrean, menționând rolul important al Federației Ruse ca intermediar și garant.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram