Interpol are un nou președinte. Cine este noul șef al organizației internaționale de cooperare a forțelor de poliție

DSC05546_sqligallerysliderImage

Interpol are un nou președinte. Sud-coreeanul Kim Jong-yang a fost ales președinte al organizației internaționale pentru un mandat de doi ani, învingându-l la vot pe candidatul din Rusia, Aleksandr Prokopciuk, în cadrul celei de-a 87-a Adunări Generale a Interpol, care se desfăşoară în Dubai.

Kim Jong-yang a fost până în prezent preşedinte interimar al Interpol după „demisia” subită a fostului său şef, Meng Hongwei, acuzat de corupţie în China şi care a dispărut în mod misterios la începutul lunii octombrie în timpul unei deplasări în ţara sa de origine, scrie agerpres.ro.

Reuniţi de duminică în Dubai, delegaţii Interpol l-au ales pe sud-coreean, susţinut de SUA, în cadrul Adunării Generale a organizaţiei.

Cotidianul The Times afirmase săptămâna trecută, citând surse britanice, că rusul Prokopciuk era favorit la şefia Interpol.

Deşi funcţia de preşedinte este mai mult onorifică decât operaţională, candidatura generalului rus de 56 de ani a fost criticată de reprezentanţi ai mai multor ţări membre Interpol, care se temeau că organizaţia internaţională ar putea să devină un instrument în serviciul Kremlinului.

Patru senatori americani au cerut de asemenea într-o scrisoare deschisă, dată publicităţii luni, adresată delegaţilor din cele 192 de ţări membre ale Interpol să respingă candidatura lui Prokopciuk.

Iată care sunt statele membre și sub-birourile din întreaga lume care colaborează cu INTERPOL.

1

2

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente