/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Unele prevederi ale Acordului semnat de MAI și Mitropolia Moldovei. Ce atribuții vor avea preoții

missing
21 noiembrie 2018, ora 12:53

În același timp, Zbancă a reafirmat că acordul de colaborare are drept scop promovarea educației spirituale și asistenței religioase a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne. Mai jos un fragment din textul acordului:

Preotul este îndrumătorul religios şi spiritual în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne în care își desfășoară activitatea, pe baza unui program integrat în planul lunar de activitate, aprobat de conducerea subdiviziunii respective.
Atribuțiile generale ale preotului, care se desfășoară în ținută canonică:
a) oficiază Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, slujbe şi servicii religioase, administrează Sfintele Taine, asigurând mărturisirea şi împărtășirea angajaților subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne;
b) desfășoară activitatea de pastoraţie individuală şi de grup în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne;
c) desfășoară activitate de educație moral-spirituală a angajaților instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne;

Precizăm că acordul a fost semnat în baza articolului 31 din Constituție care se referă la Libertatea conştiinţei și are următoarele prevederi:
(1) Libertatea conştiinţei este garantată. Ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.
(2) Cultele religioase sînt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.
(3) În relaţiile dintre cultele religioase sînt interzise orice manifestări de învrăjbire.
(4) Cultele religioase sînt autonome, separate de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în aziluri şi în orfelinate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram