Peste 120 de accidente rutiere înregistrate în capitală în ultimele 72 de ore. Cinci șoferi erau în stare de ebrietate, iar 29 – au părăsit locul faptei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul ultimelor 72 de ore angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au înregistrat și documentat 123 accidente rutiere soldate cu 18 persoane traumatizate, dintre care 105 accidente rutiere soldate cu pagube materiale, iar în 29 situații de accident șoferii au părăsit intenționat locul faptei. Cinci conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate.

Totodată, au fost adoptate decizii de sancţionare a şoferilor vinovați de producerea accidentelor în 34 de cazuri, cu aplicarea sancţiunilor în mărime de 1.500 lei şi total puncte de penalizare aplicate – 204. De asemenea, urmează a fi sancţionaţi şoferii care au părăsit locul accidentului rutier cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani, iar în privința șoferilor care au fost implicați în accidentele rutiere fiind în stare de ebrietate alcoolică urmează a fi cercetați penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit datelor constatate, accidentele rutiere s-au produs din următoarele cauze:

  • neasiguarea schimbării direcţiei de deplasare;
  • nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării;
  • necedarea trecerii în intersecţii sau respectarea regulii „mânii drepte”;
  • neadaptarea vitezei de deplasare.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...