‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceri6 mari avantaje ale produselor bio

6 mari avantaje ale produselor bio

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Produsele bio au parte de o creștere spectaculoasă de la an la an pe plan european și mondial, în ciuda faptului că, în acest moment, nu domină piața alimentelor.

Potrivit unui raport realizat de Institutul de Cercetare pentru Agricultura Organică și publicat în anul 2016, piața produselor bio, la nivel de consum, a ajuns deja la suma de 26 de miliarde de euro. Iar dacă privim spre Uniunea Europeană, aici Germania, Franța, Marea Britanie și Italia reprezintă cele mai importante țări consumatoare de produse organice. Acest fenomen s-a extins însă și în Romania, dar și în Republica Moldova care reușește să atragă tot mai multi consumatori de la an la an.

6 mari avantaje ale produselor bio:

Un gust unic

Cu certitudine, produsele organice au marele avantaj al gustului unic pe care fiecare producător în parte îl poate oferi prin metodele proprii de conservare. Spre exemplu, o afumătoare poate fi calea cea mai simpla pentru orice fermier pentru a păstra carnea și lactatele pentru o perioada mai lungă de timp și pentru a le da o aromă specială. Cu câteva instrucțiuni pentru construirea unei afumătoare, orice gospodar poate apela la această metodă excelentă pentru a obține un produs mai gustos, mai arătos, dar și mai puțin expus la alterare.

Piața produselor bio, o oportunitate pentru orice fermier

‹ adv ›

Potrivit Ziarului Financiar, piața produselor bio din Romania s-a ridicat, în 2017, la peste 250 de milioane de euro, 80% din producție mergând în principal spre export. Pentru orice fermier român, piața produselor bio poate fi un pas bun spre dezvoltare. Mai mult, produsele bio pentru consum propriu pot fi o abordare mai sănătoasă în privința alimentației.

Hrană bogată în nutrienți de calitate

Potrivit unui studiu realizat în anul 2008, mâncarea bio este mult mai bogată în nutrienți de calitate, spre deosebire de cea produsă pentru consumul în masă și acest lucru în principal datorită faptului că alimentele bio nu sunt la fel de procesate.

‹ adv ›

E o investiție profitabilă pe termen lung

Deși pașii de început pot fi destul de costisitori în producția alimentelor bio, pe termen lung această investiție poate deveni profitabilă pentru un producător din România. Piața de export este deschisă produselor românești de calitate, iar o afacere cu produse bio se poate transforma rapid într-un succes financiar. Mai mult, un astfel de business poate ajuta enorm și comunitatea locală, printr-o infuzie mai mare de capital din exterior, pentru o producție mai mare.

Mâncare curată, fără chimicale

Alimentele bio au un efect benefic și în privința consumului propriu, atunci când vorbim despre o gospodărie mică. Eliminarea pesticidelor, ierbicidelor și hormonilor de creștere din procesul de producție al alimentelor bio va face diferența întotdeauna în privința calității mâncărurilor.

Fără un impact negativ asupra mediului înconjurător

Producția alimentelor bio implică și un proces tehnologic mai simplu, fără să dăuneze mediului înconjurător, aceste produse nefiind expuse în niciun moment iradierii.

Pentru un fermier, alimentele bio pot deveni o sursă extraordinară de hrană de calitate pentru gospodărie, dar și pentru comunitatea locală, și o potențială afacere care poate aduce mai multă prosperitate mediului și regiunii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›