/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cum a comentat Duma de Stat propunerea de a interzice limba rusă în parlamentul Republicii Moldova

missing
21 noiembrie 2018, ora 09:37

Inițiativele lor sunt menite să îngusteze tot ceea ce a fost și este într-un singur stat numit Uniunea Sovietică, folosirea limbii ruse. Iar scopul este, pare, să fie spre Vest. În acest sens, nu vă surprindeți atunci dezintegrării țării voastre. O altă inițiativă care vizează acest lucru“, a declarat Kalashnikov.

Deputatul rus a reamintit că consecința acestei politici a autorităților din Moldova este situația din Transnistria și Gagauzia.

Politicianul a menționat că, în opinia sa, Moscova nu ar trebui să răspundă la o astfel de inițiativă în nici un fel, deoarece “propria populație” a Moldovei a răspuns deja.

În acest sens, vom susține poporul. Cred că Rusia ar trebui să sprijine această populație în a-și asigura propriile drepturi“, a concluzionat el.

Amintim că, Partidul Liberal din Moldova a lansat o inițiativă care prevede cunoașterea obligatorie a limbii române de către deputați, utilizarea acesteia în timpul întâlnirilor, în luările de cuvânt de la tribuna parlamentară și în timpul depunerii inițiativelor legislative. Proiectul prevede și eliminarea procesului de traducere a documentelor în limba rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram