Linkuri accesibilitate

Legislatori americani l-au criticat pe preşedintele Donald Trump, după ce a spus că SUA rămân un „partener de nădejde” al Arabiei Saudite


Donald Trump
Donald Trump

Legislatori americani l-au criticat pe preşedintele Donald Trump, după ce a spus că Statele Unite vor rămâne un „partener de nădejde” al Arabiei Saudite, pe fundalul condamnărilor, pe plan internațional, a uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Comentariile republicanului Bob Corker, fostul șef al comitetului pentru relații externe al Senatului, și ale liderului democrat în comitet, Bob Menendez, au survenit la scurt timp după ce Trump a apărat relațiile cu Riyadhul, spunând că acesta a fost de acord „să investească o sumă de bani” în Statele Unite. Președintele a pus la îndoială concluziile serviciilor de informații că jurnalistul Jamal Khashoggi, care critica regimul saudit inclusiv în paginile ziarului Washington Post, a fost asasinat din ordinul prințului de coroană, Mohammed bin Salman.

Statele Unite au sancționat, joi, 17 saudiți pentru presupusa implicare în uciderea ziaristului saudit Jamal Khashoggi, inclusiv consilieri influenți ai prințului de coroană Mohammed bin Salman. Sancțiunile economice au fost anunțate după ce procurorul public de la Riyadh a anunțat că cinci oficiali ar putea fi condamnați la moarte, dar l-a absolvit de orice vină pe prinț. Khashoggi, un ziarist de 59 de ani cu mare experiență, care scria și la „Washington Post”, a fost ucis și dezmembrat la 2 octombrie în clădirea consulatului saudit din Istanbul.

XS
SM
MD
LG