Cum comentează Pavel Filip demisia lui Sergiu Cioclea din funcția de guvernator al Băncii Naționale

pg

Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut în cadrul unui brieffing de presă. În urma acestui anunț Pavel Filip a venit cu o postare pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a mulțumit pentru mandatul pe care l-a avut Sergiu Cioclea și a menționat că a fost unul de succes.

„Mandatul dlui Sergiu Cioclea a fost unul de succes, cu atât mai mult cu cât a avut curajul să vină în fruntea BNM într-un moment complicat pentru noi, moment în care sectorul bancar necesita o reformă profundă.

Îi mulțumesc și public dlui guvernator pentru modul foarte bun în care am conlucrat, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în gestionarea relațiilor cu FMI și alți parteneri internaționali. Și, nu în ultimul rând, apreciez mult faptul că a făcut anumite sacrificii personale pentru a reveni pentru o perioadă în Republica Moldova și a contribui la reformarea acestui domeniu. Împreună am făcut ordine în sistemul bancar și astăzi, inclusiv datorită dlui, avem un sistem bancar sănătos și importante investiții străine”, a postat Pavel Filip.

Reamintim că astăzi, Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea și-a dat demisia. Cioclea, ocupă funcția de Guvernator încă din anul 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente