/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Sergiu Tofilat enumeră trei motive care ar sta la baza demisiei lui Sergiu Cioclea

missing
20 noiembrie 2018, ora 16:39

1. Nu toate inițiativele BNM de a îmbunătăți legislația sunt susținute de actuala guvernare.
2. Dl Cioclea probabil a descoperit crime financiare foarte grave, de care nu știa înainte să vină la BNM. Probabil legea cu „amnistia” fiscală, dar și toate fraudele ce urmează odată cu aplicarea acestei legi, au fost ultima picătură. E posibil că dl Cioclea nu vrea să facă parte la această mizerie și a decis să plece.
3. Remunerarea în sistemul bancar în alte țări e mult mai ridicată. Cu reușitele dlui Cioclea la BNM el se poate angaja lejer peste hotare, fără să-și asume responsabilitatea pentru fraudele pe care le face actuală guvernare în domeniul bancar. Nu putem ști motivele reale, dar această plecare nu e un semn bun înainte de alegerile parlamentare.

Precizăm că Sergiu Cioclea a anunțat că a scris cererea de eliberare din funcție, la adresa președintelui Parlamentului, Andrian Candu, din data de 30 noiembrie 2018. Potrivit lui, decizia de a demisiona a luat-o din motive personale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram