07:31:29 20.04.2024
Stiri

FOTO // Partidul Politic „ȘOR” anunță extinderea proiectul de CONECTARE a instituțiilor de învățământ și a căminelor studențești la rețeaua WiFi GRATUIT

Partide/Comunicate 20.11.2018 11:56 Vizualizări865 Autor: Ziarul National
FOTO // Partidul Politic „ȘOR” anunță extinderea proiectul de CONECTARE a instituțiilor de învățământ și a căminelor studențești la rețeaua WiFi GRATUIT


Partidul Politic „ȘOR” extinde proiectul privind conectarea căminelor studențești și a instituțiilor de învățământ de pe întreg teritoriul R. Moldova la rețeaua gratuită de WiFi internet. Programul, care este un exemplu pentru municipiul Orhei, a fost lansat de Ziua Internațională a Studenților, marcată, anual, la 17 noiembrie, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

Primii care au beneficiat de proiect sunt studenții Colegiului Internațional de Business din Chișinău. La ceremonia de deschidere a evenimentului a fost prezent Reprezentantul Împuternicit al Partidului Politic „ȘOR” din municipiul Chișinău, sectorul Botanica, Serghei Burgudji. „Vreau să spun cu mândrie că acesta este primul colegiu din Chișinău unde studenții au fost conectați la rețeaua de internet WiFi. Sunt sigur că acest lucru va permite studenților să beneficieze de mai multe cunoștințe în procesul de învățământ. Iar în rezultat, vor obține cunoștințe care le va permite să fie remunerați cu salarii decente, aici acasă, în R. Moldova”, a menționat Serghei Burgudji.

Totodată, biblioteca instituției s-a ales cu manuale noi în domeniul politicii, care va ajuta studenții să obțină rezultatele scontate la învățătură.

Formațiunea precizează că de internet gratuit vor beneficia, în primul rând, raioanele din republică care au solicitat primii conectarea la rețeaua de internet WiFi. Printre acestea se numără raioanele Taraclia, Râșcani, Călărași, Bălți.

„Inițiativa de conectare la rețeaua de internet WiFi vine din partea primarului de Orhei, Ilan Șor, dar și edilul comunei Jora de Mijloc, președintele Organizației de Tineret, Marina Tauber. Anterior, la rețeaua de WiFi au fost conectați studenții Colegiului de Medicină și Pedagogie din orașul Orhei”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai arată că de Ziua Internațională a Studenților, Partidul Politic „ȘOR” a organizat un șir de evenimente culturale pentru studenții din întreaga țară.

„În acest context, ținem să menționăm faptul că Partidul Politic „ȘOR” a inițiat un șir de proiecte care au menirea de a îmbunătăți viața studenților de pe întreg teritoriul țării. Pentru viitor, formațiunea politică își planifică să implementeze învățământul superior gratuit, locuințe sociale pentru tineri, dar și indemnizații mai mari pentru nașterea copiilor”, mai menționează formațiunea politică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md