00:45:47 17.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Invalidarea alegerilor din Chișinău va fi invalidată și Năstase va fi primar”

Partide/Comunicate 20.11.2018 11:19 Vizualizări3520 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Invalidarea alegerilor din Chișinău va fi invalidată și Năstase va fi primar”


Decizia de invalidare a alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului nu ar fi fost a instanței de judecată, ci dictată de conducerea Partidului Democrat (PD).

De această părere este fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, care crede că, până la urmă, liderul PPDA Andrei Năstase își va prelua mandatul de care a fost lipsit.

„Invalidarea va fi invalidată și Năstase va fi primar”, a declarat Sturza astăzi, în cadrul dezbaterilor din cadrul Forumului anual pentru Integrare Eurpeană, organizat la Chișinău.

Potrivit lui Sturza, decizia respectivă ar fi fost luată de către conducerea PD „pentru a demonstra cine decide în acest stat”.

Menționăm că anterior conducerea PD a respins aceste acuzații, Vlad Plahotniuc afirmând într-un interviu că „PD este singurul partid care are de pătimit” din cauza aceastei decizii de invalidare a alegerilor din capitală.

Fostul premier a ținut să-i răspundă și Ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, care a spus că „următorul test pentru democrația din R. Moldova vor fi alegerile parlamentare din februarie 2019”.

„Alegerile deja sunt fraudate prin modificarea sistemului electoral, prin atitudinea jenantă față de opoziție și prin ceea ce va urma”, a zis Ion Sturza, anticipând că alegătorii ar urma să fie convinși să voteze într-un anumit mod prin „corupere”, că vom asista la traseism politic și, dacă nici aceste lucruri nu vor funcționa, atunci s-ar putea recurge la anularea rezultatelor alegerilor parlamentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md