/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Preotul Maxim Melinti anunță că își închide contul de facebook. Motivul

missing
20 noiembrie 2018, ora 09:32

„Dragi oponenți, de acum nu vă mai chinuiți să-mi numărați like-uri, nu-mi căutați greșelile gramatice sau de ordin profesional. Dragi prieteni și prietene, de acum mă puteți vedea sau auzi doar pe viu, în biserică, în sat, în stradă și prin oraș. Binecuvântarea Domnului să fie mereu peste noi!”, a scris Melinti pe pagina sa de facebook.

Amintim că, în anul 2017, preotul Maxim Melinti a fost premiat de ONU Moldova pentru o abordare incluzivă și răsturnarea stereotipurilor în slujirea cotidiană. Preotul, care oficiază slujbe în satul Ghidighici a devenit cunoscut și apreciat datorită viziunilor moderne și atitudinii pe care o manifestă față de religie, credință și Biserica Ortodoxă, în general. După acest anunț, mai multe persoane, inclusiv politicieni, au postat pe pagina de socializare a lui Melinti mesaje în susținerea acestuia și au criticat decizia luată de Mitropolia Moldovei.

În vara acestui an, pe 21 iunie, Mitropolia i-a interzis lui Melinți să mai oficieze slujbe religioase pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. La 9 august curent Judecata Bisericească a Mitropoliei Chișinău i-a ridicat „oprirea de a săvârși cele Sfinte”.

Decizia vine după ce la 1 august, Părintele Melinti s-a pocăit a doua oară în public cerându-și scuze de la colegi și refuzând orice colaborare cu asociația Genderdoc-M și diploma oferită de aceasta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram