(INFOGRAFIC) Prețul petrolului se prăbușește; Rubla urmează trendul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prețul petrolului continuă să cadă, ajungând miercuri seară la 46,8 de dolari la bursa de la Londra, în cazul mărcii Brent, comercializată pe piața europeană.

Producția tot mai mare a Iranului, stat care a scăpat de sancțiunile occidentale, dar și problemlee economice din China, țară care și-a micșcorat achizițiile de țiței, fac ca prețul petrolului să cadă în continuare.

Cattura

Situația este chiar mai gravă pentru petroliști în Statele Unite, acolo unde petrolul a ajuns la 41 de dolari, cel mai mic preț din ultimii 6 ani și jumătate.

Iar odată cu scăderea prețului petrolului, își pierde din valoare și rubla. La fel ca în cazul țițeiului, moneda rusă a pierdut peste 20% din valoare în ultimele 3 luni.

Dolarul era tranzacționat miercuri seară la aproape 67 de ruble, cea mai înaltă cotație de la criza valutară rusă din luna decembrie.

rub

Iar prognozele analiștilor sunt pesimiste în acest sens, petrolul putând să coboare până la nivelul de 30 de dolari, cotă care ar afecta și mai mult statele dependente de producția de țiței.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...