‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleO producătoare din Polonia - primul exportator de mere ecologice poloneze pe piața UE

O producătoare din Polonia – primul exportator de mere ecologice poloneze pe piața UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața poloneză a merelor prezintă puține oportunități pentru un antreprenor novice, însă Anna Gabler, producătoare locală a decis să acționeze altfel. În loc de merele obișnuite, ea produce fructe pur ecologice. Ideea i-a venit după ce a analizat piața eco europeană și a înțeles că și-a găsit nișa pentru companie.

„Producerea și vânzarea merelor ecologice permite horticultorilor să câștige mai mult exportându-le în țările UE, decât comercializarea merelor ce au fost tratate cu pesticide”, a spus producătoarea.

Anna a scos compania sa pe piața europeană și s-a convins că nu a făcut un pas greșit. Sezonul trecut, în pofida concurenței provocate de fructele autohtone produse tradițional, merele sale au fost cumpărate la un preț bun. Cu toate acestea, calea către succes nu a fost atât de ușoară.

„Polonia este cel mai mare producător de mere din Europa, deci de ce să nu devină lider în vânzări de mere ecologice? Astfel, am început să studiez concurenții. Îmi amintesc când m-am uitat prima dată la merele ecologice produse în Italia, nu am putut să cred că, aplicând producerea ecologică pot fi obținute fructe de așa o calitate înaltă! Dar nu am vrut să mă retrag, deși nu era ușor pentru mine. Nu am avut niciun sprijin de la nimeni și nu aveam nici o cunoștință. Doar datorită perseverenței fermierilor și a eforturilor lor, putem concura astăzi cu vecinii noștri occidentali”.

După spusele ei, chiar dacă prețurile merelor produse tradițional scad drastic, merele ecologice sunt vândute, indiferent de sezon, de aproximativ 2-3 ori mai scump, ceea ce atrage o mulțime de intermediari care doresc să facă bani rapid.

„Unii producători polonezi doresc să devină bogați într-o singură zi, ca niște intermediari lacomi. De aceea încerc să-i evit și colaborăm doar cu oameni responsabili să coopereze. Căutăm fermieri care vor să crească împreună cu noi și construim o afacere civilizată”.

Acum, producătoarea se mândrește cu marca BIO QUEEN, fondată împreună cu alți 12 fermieri. Anul trecut au exportat aproximativ 4000 de tone de mere. Pentru 2018 plănuiesc să treacă de cifra de 8000 de tone, datorită unui număr mai mare de participanți la proiect. Jumătate din fructele mărcii sunt achiziționate pentru prelucrare industrială, iar restul sunt destinate pentru consum în stare proaspătă. Toate merele sunt plasate în ambalaj certificat.

Anna spune că compania sa, Agro Queens, a devenit primul exportator de mere ecologice poloneze în Europa. În viitor, planifică furnizarea merelor în Suedia și extinderea gamei prin creșterea perelor ecologice. Gabler învață marketing de la producătorii italieni și spune că, Italia este lider în producția de fructe ecologice, marketing și cunoștințe. Ei au întotdeauna prețuri stabile și un marketing perfect, lucruri ce merită învățate. Producătoarea consideră că producătorii polonezi trebuie să se respecte mai mult și să caute cooperare mai degrabă decât concurență constantă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›