Politică de partid în ministere. Viceministrul Educației și-a dat demisia

Viceministrul Educației, Liliana Nicolăescu Onofrei, a anunțat că și-a dat demisia, iar astăzi a fost ultima sa zi în cadrul ministerului.

Aceasta a explicat, pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook, că a luat decizia în urma lipsei de interes din partea actualului ministru al Educației, Corina Fusu, de a o păstra în cadrul instituției.

“Mai mulți colegi îmi transmiseseră că domnia sa ar dori să discutăm, și am venit. Și-a exprimat, într-un fel, deschiderea pentru a colabora. Dar, cum e vorba de construirea verticalei de partid, încă nu are o propunere. Rămînea să discutăm la întoarcerea mea din concediu. Am avut o săptămînă de frămîntări. Și dacă mi se propune să rămîn? Voi putea să lucrez cu dumneaei? Voi putea să fac totul ca să contribui la consolidarea a ceea ce am reușit să facem în echipă? În echipa Maia Sandu? Semnele de pînă acum nu sînt deloc bune, se vrea o demolare a ceea ce a fost construit… Am decis că voi putea să rămîn, în cazul în care voi fi ascultată. În cazul în care vor fi ascultați mulți dintre colegii noștri, funcționari publici de meserie, care continuă sa-și facă onest zi de zi munca în Minister. Luni însă dna Fusu nu a avut nici o propunere pentru mine. Se vedea că nu se simte tocmai bine. Înțeleg că s-a discutat. Înțeleg și cu cine s-a discutat. Nefiind membru de partid, nu ai ce cauta. Am rugat-o sa-mi zică așa cum este – înțeleg prea bine ce se întîmplă și voi depune cererea. „Așa facem”, mi-a răspuns. Deci, în data de 17 august 2015, am depus cererea de demisie… Rămîn cu inima alături de toți acei colegi ai mei care sînt acum într-o situație mai mult decît tristă la minister. Nu sînt ascultați. Nu sînt auziți. Nu sînt consultați tocmai pe probleme în care ei sînt experții…”, a explicat aceasta.

Totodată, Liliana Nicolăescu Onofrei a mai adăugat că depinde doar de Corina Fusu dacă va reuși să devină un ministru adevărat.

“Dna Fusu, înțeleg că faceți parte dintr-un partid care v-a cerut sa acceptați această funcție. Permiteti-mi să vă spun, cu toată sinceritatea, că depinde doar de dumneavoastră dacă veți reuși să deveniți un ministru adevărat. Un ministru care să poată lua decizii corecte. Un ministru care să poată convinge de justețea deciziilor sale un minister, un guvern, un partid, un parlament, o societate. Cît despre mine, în acest moment, singura politică pe care înțeleg să o fac și voi face-o este cea educațională”, a conchis aceasta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.