Putin, în Crimeea: Forțe externe ar putea destabiliza peninsula

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, în timp ce-și continuă vizita în Crimeea, că încă există amenințări externe ce planează asupra acestei peninsule anexate anul trecut de Rusia, consemnează agenția EFE.

„Este evident că persistă amenințarea din partea forțelor externe, care pot, într-o formă sau alta, să destabilizeze situația în peninsulă”, a spus liderul de la Kremlin la o reuniune pe teme de securitate desfășurată în portul Sevastopol, baza Flotei ruse de la Marea Neagră.

În opinia sa, forțele la care el face referire vor încerca să profite de orice greșeală a administrației din Crimeea. „În unele capitale se vorbește deschis despre acest lucru. Se vorbește despre necesitatea de a se realiza activități subversive, se creează structuri corespunzătoare, se recrutează și se pregătesc cadre pentru a executa acțiuni subversive și de sabotaj, recurgându-se și la propaganda radicală”, a adăugat Putin.

În timpul vizitei — calificată de președintele ucrainean Petro Poroșenko drept „o sfidare la adresa lumii civilizate” — Putin a susținut că, votând pentru alipirea la Rusia, populația Crimeei „a pus punct” problemei ce privește suveranitatea asupra acestei peninsule. Mai mult decât atât, el a apreciat că „rușii și ucrainenii sunt același popor„.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...