O tânără din Moldova a fost desemnată cea mai bună studentă la o universitate din Veneția

v

Cătălina Spatarel, o tânără din Moldova, a fost desemnată cea mai bună studentă internațională a universității Ca’ Foscari din Veneția. Alături de o colegă, Anna Guin, care se bucură de titlul cea mai bună studentă italiană, Cătălina a ținut un discurs de absolvire în cea mai importantă zi de studenție. 

Marele eveniment de absolvire a avut loc vineri 16 noiembrie 2018. 1148 de studenți de la Ca ‘Foscari și-au sărbătorit absolvirea Piața San Marco. Invitat special al ceremoniei a fost jurnalistul Enrico Mentana.

La ora 14.30, rectorul Michele Bugliesi a inaugurat ceremonia, aceasta a urmat cu adresările autorităților orașului și discursul lui Enrico Mentana. Anna Guin și Cătălina Spatarel, cea mai bună studentă italiană și cea mai bună studentă internațională, au ținut un discurs înainte de eliberarea diplomelor.

Cătălina a studiat la Facultatea de economie, specialitatea „Economie comercială”. E în Italia de pe când avea 9 ani, iar succesul l-a obținut în urma unei munci și a unui efort practic dublu comparativ cu colegii săi. „A fost foarte greu, pentru că în perioada studiilor mai și lucram. Mult m-au ajutat și profesorii, care mereu vin și te susțin cum pot”.

Pentru viitor, Cătălina planifică să-și continue studiile în domeniu. Ce ține de revenirea în Moldova, tânăra nu o vede ca o perspectivă de prezent, dar ține să menționeze că mereu vine aici, pentru vacanțe, cu o mare plăcere.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente