/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Tot mai aproape de Alba Iulia. Ion Mărgineanu își continuă drumul, deși condițiile meteo sunt tot mai greu de înfruntat

19 noiembrie 2018, ora 19:11

– Încotro, băieți?
– Din Roman, spre Alba Iulia.

Impresionați de entuziasmul fostului deputat, în vârstă de 78 de ani, mai mulți români au ținut să imortalizeze momentele unice. Din înregistrările video, Ion Mărgineanu apare în plină forță, deși este nins din cap pân-n picioare.

A avut parte și de peisaje impresionante, datorită faptului că traseul a trecut prin Cheile Bicazului, unde se află și Lacul Roșu. Ultima însemnare pe Facebook anunță că fostul deputat a ajuns în localitatea Gheorgheni, ceea ce înseamnă că până la Alba Iulia mai are în jur de 200 de kilometri. În ultima parte a drumului, bărbatul este însoțit de fiul său mai mic, Dragomir, care a preluat ștafeta de la sora sa, regizoarea Violeta Gorgos.

Ne continuăm drumul spre scopul final chiar dacă viscolește puternic”, se spune pe pagina de Facebook, dedicată acestei călătorii.

Ion Mărgineanu a pornit din Bălți spre Alba Iulia pe 1 noiembrie, oraș în care a avut loc Marea Adunare Națională. În 31 de zile, fostul deputat va trebui să parcurgă o distanţă de 600 de km, în fiecare zi urmând să meargă 20 de kilometri. Drumul a fost împărțit în trei etape, iar copiii, trei la număr, îl ajută pe tot parcursul traseului. Aceștia au grijă ca tatăl lor să aibă unde înnopta și să nu rămână flămând.

Ideea acestei călătorii istorice s-a născut în anul 1993, atunci când Ion Mărgineanu a participat la Alba Iulia, împreună cu o delegaţie de deputaţi din primul Parlament al Republicii Moldova, la aniversarea a 75 de ani de la Marea Unire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram