(INFOGRAFIC) Porto îl vinde pe Sandro la Juventus și stabilește un record all-time la încasări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Juventus, Alex Sandro și FC Porto au ajuns la un acord cu privire la un transfer al fundașului stânga la „Bătrâna Doamnă” pentru 25 de milioane de euro.

Odată cu vânzarea brazilianului de 24 de ani, „dragonii” își vor depăși recordul all-time de transferuri realizat într-un singur an, care data din sezonul 2004, după ce lusitanii au câștigat UEFA Champions League.

În 2004, FC Porto vânduse jucători în valoare de 98,7 milioane de euro. În acest an, „dragonii” vor ajunge la 103,2 milioane de euro, un record absolut pentru portughezi, recunoscuți pentru sumele imense câștigate din transferuri în ultimii 15 ani.

Jackson Martinez, la Atletico Madrid, Danilo, la Real Madrid,Carlos Eduardo, la Al Hilal, Kleber, la BJ Guoan, Toze, la Vitoria Guimaraes, Quaresma, la Beșiktaș, Josue, la Bursaspor, respectivAlex Sandro, la Juventus, sunt jucătorii vânduți în această vară de FC Porto.

Jackson Martinez – 35 de milioane de euro, Danilo – 31,5 milioane de euro, Alex Sandro – 25 de milioane de euro șiCarlos Eduardo – 10 milioane de euro sunt cele mai scumpe transferuri realizate de echipa pregătită de Julen Lopetegui.

În 2004, după câștigarea UCL, Porto i-a vândut pe Ricardo Carvalho și Paulo Ferreira la Chelsea, pentru 50 de milioane de euro, respectiv pe Deco la Barcelona, pentru 21 milioane de euro, acestea fiind cele mai scumpe transferuri făcute în acel an.

Din 2000 încoace, FC Porto a vândut jucători în valoare de 817 milioane de euro.

492824_492824_porto


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...