Ce s-a schimbat de când Igor Dodon e președinte? Fiodor Ghelici: Nimic!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, susține că, după patru ani de la alegerile parlamentare și doi – de la alegerile prezidențiale, nici Partidul Socialiștilor și nici Igor Dodon nu și-au îndeplinit promisiunile lansate în campania electorală.

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a declarat că reprezentanții asociației pe care o reprezintă, persoane de diferite naționalități, la alegerile parlamentare de acum patru ani au crezut promisiunilor Partidului Socialiștilor. PSRM a fost formațiunea care după scrutin a acumulat cel mai mare număr de mandate în Parlament și era cazul să facă coaliție cu partidele de stânga, pentru a-și uni eforturile și a schimba lucrurile în țară. Însă, socialiștii s-au declarat în opoziție și au ales să stea într-o parte și să privească.

Ajuns în funcție, președintele Igor Dodon trebuia să investigheze frauda bancară, dar nu a făcut-o și chiar a creat impedimente în desfășurarea anchetei, susține activistul. Fiodor Ghelici afirmă că Igor Dodon, dar și membrii PSRM le declară oamenilor că asupra șefului statului se fac presiuni, că nu este lăsat să acționeze, însă în niciun discurs public nu dă nume. Nu dă nume nici atunci când vorbește despre oligarhi.

Activistul mai spune că îi este frică să-și imagineze cifra cheltuielilor de administrare a instituției prezidențiale, mai ales că președintele călătorește frecvent peste hotare, iar „la Moscova a ajuns să meargă ca la ședințe”. „De ce avem nevoie de un astfel de președinte? Toți întreabă: Ce s-a schimbat în acești doi ani de când Dodon a devenit președinte? Ce s-a îmbunătățit? Nimic!”, a declarat Fiodor Ghelici.

Potrivit lui Fiodor Ghelici, oamenii sunt extrem de dezamăgiți, iar Igor Dodon și socialiștii le cer din nou votul. Promit din scenă că salariul mediu va fi de 600 de euro, pensia va fi de 300 de euro, vârstă de pensionare va fi redusă, iar indexarea va avea loc de două ori pe an. Însă, ani la rând aceste promisiuni nu sunt realizate și nimic nu se schimbă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...