Putin susține în continuare că Rusia nu a avut nicio ingerință în alegerile prezidențiale din SUA în 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus Vladimir Putin a încercat, din nou, să-l asigure pe vicepreședintele american Mike Pence că Rusia nu avut niciun amestec în alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Unite, în timpul unor discuții între cei doi săptămâna trecută, cu ocazia summitului Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) din Singapore, axată pe viitoarea întâlnire între Vladimir Putin și președintele american Donald Trump, a relatat luni agenția de presă Interfax, citată de Reuters.

Putin şi Pence au discutat în principal despre întâlnirea dintre cei doi lideri, care se aşteaptă să aibă loc la summitul G20 din Argentina la sfârşitul lunii noiembrie, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Cu această ocazie, vicepreşedintele american Mike Pence a ridicat problema ingerinţei străine în alegerile din 2016 în SUA. „Statul rus nu a avut nimic de a face cu aceasta (…) şi nu poate avea nimic de-a face cu amestecul” în orice procese electorale, i-a răspuns Putin, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului.

În acelaşi timp, Dmitri Peskov a spus că nu vede posibilitatea unor progrese în relaţiile ruso-americane, conform agenţiei de presă TASS. El a menţionat că Putin i-a expus îngrijorările Moscovei în această privinţă vicepreşedintelui american.

Rusia face obiectul unei anchete conduse în SUA de procurorul special Robert Mueller privind eventuala sa complicitate cu echipa de campanie a lui Donald Trump în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...