Cele mai populare locuri unde poți înnopta, mânca și călători în Moldova potrivit TripAdvisor

collage

Echipa #diez a hotărât să evalueze ospitalitatea Republicii Moldova potrivit celui mai popular portal unde vizitatorii lasă aprecieri pozitive sau negative. Evident este vorba de TripAdvisor. Noi am decis să alegem câte 2 opțiuni din fiecare categorie precum ar fi serviciile hoteliere, restaurante, turism și altele.

Cu toții cunoaștem că vizitatorii pot lăsa un comentariu/o apreciere a serviciului de care a beneficiat, astfel platforma generează un fel de raiting al popularității localului. Prin urmare, începem să verificăm ce hoteluri sunt cele mai populare și apreciate în Moldova.

#Hoteluri

#Berd’s Design Hotel

Acest hotel este situat pe bulevardul Cantemir 12., este un hotel de 5 stele. Pentru o zi de cazare, vizitatorul trebuie să scoată din buzunar în medie 2.100 de lei. De asemenea, hotelul pune la dispoziție Wi-FI și parcare gratuită, săli de conferință, restaurant cu cele mai delicioase bucate, SPA, dădacă pentru copii, automobil care vă va transporta de la aeroport la hotel sau invers și multe alte beneficii.  Pentru oaspeți sunt puse la dispoziție 33 de camere (camere lux, pentru nefumători, pentru familii și pentru persoane cu nevoi speciale). 88% dintre vizitatori vă recomandă acest loc perfect pentru a-ți petrece o zi sau o seară de neuitat.

#Thomas Albert Hotel

Este amplasat pe strada Lev Tolstoi 3/1. Hotelul pune la dispoziție 20 de camere pentru oameni nefumători și pentru familii. Thomas Albert Hotel este un  hotel de 3.5 stele. Oaspeții pot servi mâncare doar la bar cu micul dejun inclus. De asemenea, părinții își pot lăsa copiii în grija dădacelor. În mod tradițional toți vizitatorii au acces gratuit la WI-FI. Clienții pasionați de sport pot frecventa centrul de fitness. 80% dintre vizitatori vă recomandă să vă odihniți anume aici.

#Restaurante și Cafenele

#Fresh Line City Cafe

Este situat pe bulevardul Moscovei 19/1,  Oferă un meniu vast cu mâncare europeană. De asemenea, sunt bucate speciale pentru vegetarieni. Este un local unde puteți veni cu întreaga familie, cu mulți prieteni să petreceți la maxim o sărbătoare personală. 90% dintre clienți vă recomandă această cafenea.

#The Penthouse Cafe

Este amplasat în centrul Chișinăului pe strada Ștefan cel Mare 103. Prețurile variază între 300 și 800 de lei.  Meniul este bogat în diferite feluri de mâncare, în special există și un meniu destinat vegetarienilor. 73% dintre vizitatori spun că este un local bun și primitor.

#Fusion Restaurant Jeraffe

Este amplasat pe strada Ismail 84. O zonă ușor de găsit în tot Chișinăul. Este un loc perfect pentru întâlniri romantice, pentru sărbători familiale sau pentru discuții serioase de business. În meniu puteți găsi diverse feluri de mâncare precum bucătărie japoneză, europeană, asiatică. În același timp și vegetarienii își vor putea alege mâncăruri pe plac. 75% dintre vizitatori vă recomandă acest local.

#Zaxi Fun & Finest

Situat pe strada Mitropolit Varlaam 77, în centrul capitalei, unde puteți găsi o serie de localuri cu meniuri variate. Însă anume aici vizitatorii se simt ca la ei acasă. Prețul confortului variază între 400 și 1000 de lei. Meniul este bogat în bucate tradiționale americane, europene și altele. Șoferii își vor putea lăsa mașina la parcare. Restaurantul se află la etajul 8 și are o terasă imensă unde oameni pot admira Chișinăul de la înălțimea zborului de pasăre. 74% dintre vizitatori vă recomandă să veniți aici pentru cel puțin o dată să admirați frumusețea pe care v-o oferă restaurantul.

#Muzee

#Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău

Este un muzeu în municipiul Chișinău situat pe str. Mihail Kogălniceanu, 82. Aici sunt prezentate toate exponatele care poate fi admirate și care reprezintă cultura, istoria și tradiția țării noastre. Muzeul are 3 nivele, aici veți putea vedea diferite schelete ale animalelor care au trăit pe acele vremuri pe meleagurile noastre. Acest muzeu poate și trebuie vizitat de toți oamenii de toate vârstele pentru ca ei să-și poată îmbogăți cunoștințele despre propria țară. 86% dintre vizitatori vă recomandă să veniți aici.

#Muzeul National de Istorie a Moldovei

Muzeul oferă vizitatorilor o gamă  de expoziții pe diferite tematici socio-culturale nu doar din Moldova, dar și din străinătate. Muzeul este amplasat pe strada 31 august 1989.

Turism

Orheiul Vechi

Este amplasat în valea Răutului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. De aceea, nu este de mirare că turiștii admiră acest loc pitoresc.  91% dintre turiști au apreciat destinația turistică din Orheiul Vechi.

Cetatea Tighina, Bender

Este o cetate moldovenească din secolul XV, din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, care a construit-o din pământ și lemn, pentru a apăra trecătoarea de tătari.  Complexul cuprinde un zid și tunuri de unde se deschide o panoramă extraordinară a Nistrului, dar nu numai. Aici este deschis un muzeu în care sunt reprezentate armele cu care au luptat soldații moldoveni, hainele și scuturile de protecție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente