(foto) Cum arată un taxi certificat pentru transportul persoanelor în scaun rulant din Moldova

iTaxi_072

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii din Chișinău au un motiv în plus de a se bucura de toate oportunitățile și evenimentele din oraș. iTaxi a lansat în circulație un taxi special destinat transportului persoanelor în fotoliu rulant și primul astfel de autovehicul din țară echipat și certificat de compania română „Deltamed”, specializată în echiparea vehiculelor cu o utilizare specială.

„Pentru noi reprezintă un nou succes în oferirea transportului accesibil pentru toți. Suntem într-un secol unde tehnologiile avansează cu pași rapizi, iar accesul la transport rapid și sigur nu trebuie să fie o problemă pentru nimeni. Evoluția noastră ca societate depinde de contribuția fiecăruia dintre noi, astfel încât să ajungem la nivelul când fiecare persoană să fie egală nu doar în drepturi, dar și în oportunități. Sperăm ca această mașină să fie cât mai mult utilizată pentru transportul și integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi.” a declarat Elena Agrici, Director General iTaxi.

iTaxi_035

Autovehiculul special adaptat transportului persoanelor cu dizabilități locomotorii are la bază autoturismul Dacia Dokker, care a fost reutilat pentru a putea monta rampa de îmbarcare și debarcare a pasagerului, echiparea cu centuri de siguranță din fața și spatele fotoliului rulant, precum și mecanismul Future Save, care oferă o siguranță în plus pasagerului. Configurația autovehiculului permite transportarea a două persoane pe scaunele din față și una în spate, plus o persoană în scaun rulant.

iTaxi_027

Printre primii pasageri ai noului taxi este și Dumitru Focșa, care nu a ezitat să-și împarte impresiile despre călătorie: „Călătoria cu taxi-ul special adaptat a fost plăcută. Mecanismul mașinii date este comod și sigur pentru a transporta persoanele cu dizabilități. Odată cu apariția mașinii date vom putea evita unele neplăceri care apăreau anterior, atunci când șoferul refuza să pună scaunul în portbagaj sau evita comenzile date. Inițiativa este superbă, suntem în secolul XXI, dar abia acum apar mașini de genul dat. Sunt sigur că o persoană cu dizabilități va putea fi mai activ, va putea călători prin oraș ușor și confortabil.”

iTaxi_010

Taxi-ul destinat persoanelor în scaun rulant va putea fi comandat atât prin aplicația mobilă iTaxi disponibil în clasa ”WAV” (autovehicul special adaptat transportului persoanelor în scaun rulant), cât și direct apelând companiile partenere iTaxi (14222, 14002, 14999 și 14428). Tariful unei astfel de călătorii va fi același ca și călătoria cu un taxi standard.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente