/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Organizau migrația ilegală a moldovenilor în Israel. Încasau de la persoane între 7 și 13 mii de dolari

missing
19 noiembrie 2018, ora 12:17

Suspecții, activând sub paravanul unui agent economic din mun. Chișinău, autorizat în vederea prestării serviciilor de mediere și plasare în câmpul muncii a moldovenilor, au racolat sute de persoane social vulnerabile și le-au transportat la muncă în Israel.

Polițiștii au stabilit că, pe parcursul ultimilor ani, au fost transportate peste 600 de persoane, încasând contrar legislației și licenței deținute sume în proporții deosebit de mari, care variau de la 7000 la 13000 dolari. Pentru serviciile prestate, suspecții camuflulându-și acțiunile ilegale, au impus victimele să semneze contracte fictive de împrumut.

Oamenii legii au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile figuranților și la oficiile întreprinderilor administrate de către aceștia, unde au fost depistate și ridicate acte și documente contabile, înscrisuri de ciornă, acte de stare civilă, pașapoarte, cărți de muncă, contracte de muncă a persoanelor fizice, copii de acte, contracte de împrumut și fidejusiune fictive, recipise care demonstrează schemele infracționale realizate de ultimii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de până la 3 ani. Probele ridicate și acumulate în cadrul urmăririi penale demonstrează în totalitate activitatea infracțională a grupului deconspirat și persoanele care au avut de suferit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram