11:17:32 28.03.2024
Stiri

Ambasada României la Chișinău, în DOLIU

Știri 19.11.2018 12:20 Vizualizări1754 Autor: Ziarul National
Ambasada României la Chișinău, în DOLIU
Mihnea Constantinescu


Ambasada României în R. Moldova și-a schimbat astăzi poza de profil pe pagina de Facebook, înlocuind-o cu o imagine de culoare neagră, semn că misiunea diplomatică se află în doliu.

Gestul vine după ce Ambasadorul Mihnea Constantinescu, care a avut o activitate strălucită, de peste douăzeci de ani în diplomația românească, a decedat sâmbăta trecută la Nisa, în Franța.

„Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un purtător de virtuți rare - printre care devotamentul și dedicația, moderația și integritatea, eleganța și blândețea, demnitatea și loialitatea față de idei și principii - virtuți esențiale pentru o diplomație responsabilă și eficientă. Va rămâne mereu în istoria și memoria diplomației române. Sincere condoleanțe familiei sale. Dumnezeu să-l odihnească”, se arată într-o declarație a Ambasadei.

Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai apreciați diplomați români.

„Cariera sa se întrepătrunde cu nașterea și evoluția României democratice și euroatlantice și este un reper pentru ceea ce statul român a dorit să devină după Revoluția din 1989. De-a lungul carierei diplomatice, a realizat numeroase proiecte marcante și a deținut diverse funcții și însărcinări importante care au definit vocea României la nivel internațional, contribuind la gestionarea dosarelor majore de politică externă ale țării. A deținut un rol important în procesul de aderare a României la UE și NATO, a fost Reprezentant cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică, a fost Reprezentant personal al Președinției în exercițiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est în timpul președinției române din 2001, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad și consilier al MAE irakian. De asemenea, a fost Președintele Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului în 2016.

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un coleg excepțional, un mentor desăvârșit și un exemplu pentru multe generații de diplomați. Va rămâne nu doar un reper de profesionalism în diplomație, dar și un reper de umanitate, caracter și eleganță, virtuți esențiale în diplomație.

Ministerul Afacerilor Externe și Corpul Diplomatic și Consular au pierdut astăzi un coleg respectat, dar Ambasadorul Mihnea Constantinescu va rămâne, prin ceea ce a realizat, în istoria diplomației românești și va continua sa fie un etalon moral și profesional.

Îi suntem recunoscători pentru anii de muncă pe care i-a depus pentru promovarea intereselor României și îi vom cinsti memoria continuând proiectele sale, în spiritul valorilor pe care le-a impus în Ministerul Afacerilor Externe.

Va rămâne mereu în istoria și memoria diplomației române”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe de la București.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md