Mai mult, într-o postare pe contul său Facebook, Liliana Nicolaescu-Onofrei a dat de înţeles că se încearcă anularea reformelor din educaţie, implementate de Maia Sandu.

„Semnele de până acum nu sunt deloc bune, se vrea o demolare a ceea ce a fost construit. (...) Am decis că voi putea să rămân, în cazul în care voi fi ascultată. În cazul în care vor fi ascultaţi mulţi dintre colegii noştri, funcţionari publici de meserie, care continuă sa-şi facă onest zi de zi munca în Minister. Luni însă dna Fusu nu a avut nici o propunere pentru mine. Se vedea că nu se simte tocmai bine. Înţeleg că s-a discutat. Înţeleg şi cu cine s-a discutat. Nefiind membru de partid, nu ai ce căuta”, a menţionat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Cererea de demisie a fost aprobată la şedinţa de astăzi a Guvernului. Totodată, Guvernul l-a numit pe Serghei Bucătaru în funcţia viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.
 
La Serviciul Hidrometeorologic de Stat a fost numit director Mihail Roibu, iar Anatolie Puţuntică a fost eliberat din aceeaşi funcţie.
 
În schimb, la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare au fost reconfirmaţi viceminiştrii Vladimir Loghin, Nicolae Olaru şi Eduard Grama.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.