A furat cheile unui „Mercedes”, l-a accidentat și l-a abandonat. Ce riscă făptașul de 29 de ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 29 de ani a fost reținut pentru furtul unui automobil de model „Mercedes” parcat pe strada Socoleni din sectorul Rîşcani al capitalei. Automobilul a fost depistat abandonat pe o stradă din același sector al capitalei, ulterior fiind identificat și reținut făptașul. În cadrul audierilor preliminare, individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor că în timp ce se afla în curtea blocului împreună cu proprietarul automobilului și încă doi cunoscuți pe ascuns a sustras cheile de la automobil, după care l-a accidentat și abandonat.

Reținerea a fost efectuată de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, de comun cu polițiștii sectorului Rîşcani și cu suportul angajaților BPDS „Fulger” a IGP.

Prin acțiunile sale, tânărul a cauzat proprietarului un prejudiciu de 38.000 de lei. Este de menționat că individul anterior a mai fost judecat pentru infracțiuni similare.

În acest context individul este cercetat penal pentru răpirea unității de transport. Acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 29.000 până la 67.500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Poliția Capitalei recomandă următoarele:

  • – Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • – Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • – Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • – Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • – Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...