Traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă: pe unele este ghețuș

29387014_1915701028741578_8355255294023958528_o_1

În contextul avertizărilor meteo de cod galben de precipitații puternice, predominant sub formă de zăpadă și lapoviță pe întreg teritoriul țării, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Pe drumurile naționale se efectuează continuu lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. Până la această oră, pe tot parcursul nopții, au fost antrenate 46 de utilaje speciale, distribuite 256 tone de material antiderapant și implicați 53 de muncitori.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Pe unele trasee este ghețuș, printre care – Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hînceşti-Leova-Cahul și Rezina-Orhei.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor. De asemenea, conducătorii de mașini de tonaj mare și transport de rută sunt îndemnați să nu pornească la drum neechipați corespunzător, punând astfel în pericol atât viața lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente