Avertismentul salvatorilor în legătură cu condițiile meteo. Șoferii să-și echipeze mașinile cu pneuri de iarnă și să aibă lopată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru ziua de azi, 19 noiembrie, se prevăd precipitații puternice (7-15 l/m2) predominant sub formă de zăpadă și lapoviță. Se va forma depuneri de lapoviță, izolat polei, pe drumuri ghețuș și troiene de zăpadă. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează conducătorii auto să iasă în trafic doar după ce mijloacele de transport sunt echipate cu pneuri de iarnă.

Mai mult, salvatorii îndemnă șoferii să țină în portbagajul mașinii o lopată, nisip și lanțuri. Totodată este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în caz de situații de risc persoanele să poată apela de urgență Serviciul 112.

Pompierii recomandă gospodarilor să respecte normele antiincendiare în special ce ține de exploatarea surselor de încălzire. Pentru a preveni situațiile de risc oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și să asculte mesajele autorităților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...