/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

INP: Patru accidente grave s-au produs în ultimele 24 de ore. La această oră nu sunt drumuri blocate

19 noiembrie 2018, ora 09:18

La această oră nu sunt drumuri blocate, însă, potrivit Inspectoratului Național de Patrulare (INP), pe drumurile din țară se circulă cu dificultate. 

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în ultimele 24 de ore s-au produs patru accidente rutiere grave, soldate cu patru persoane traumatizate.

Astăzi, la pe teritoriul țării actvează în regim sporit 53 de echipaje mobile și 110 inspectori de patrulare.

„Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant. Trasee blocate nu sunt, însă transportul circulă cu greutate. Totodată, atenționăm că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe”, informează INP.

Astfel, INP recomandă șoferilor:

– să nu pornească la drum fără să-și chipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;

– să verifice starea frînelor;

– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;

– pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură;

– dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!

– să conducă cu viteză redusă;

– benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată;

– dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul 112, îndeamnă reprezentanții INP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram