00:03:30 20.04.2024
Stiri

Mască de păr cu avocado, ou și ulei de cocos

Știri 19.11.2018 08:02 Vizualizări11569 Autor: Ziarul National
Mască de păr cu avocado, ou și ulei de cocos sursa: google.ro


Avocado este un fruct considerat super aliment datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce întregului organism şi n-o spun eu, ci specialiştii. Acesta are un conţinut considerabil de vitamine (A, complexul de B-uri, C, D, E, K) şi minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor), iar prin consumul de avocado putem stabiliza presiunea sanguină, regla digestia, ameliora boli gastrointestinale, renale şi multe altele.

De asemenea, el mai poate fi utilizat cu succes şi în prepararea unor măşti hidratante, cu proprietăţi de calmare, fie că vorbim de măşti de faţă sau de cele pentru păr.

Principalele beneficii pe care le-am observat încă de la prima aplicare a măştii de păr cu avocado şi ulei de cocos:

-redă strălucirea firului de păr

-previne/amelioreaza căderea părului

-revitalizează şi hrăneşte părul lăsându-l moale şi uşor de pieptănat

-calmează scalpul iritat.

Pentru prepararea acesteia am folosit următoarele ingrediente:

-un avocado (cu cât mai copt, cu atât mai bine)

-3 linguri de ulei de cocos

-3 linguri de miere

-o banană

-un ou

Acele cantităţi le-am aproximat pentru lungimea părului meu, însă dacă vreţi să încercaţi masca, le puteţi adapta şi voi fără probleme.

Au mai fost cazuri când am dublat cantitatea de ulei de cocos dacă părul a fost extrem de poros şi uscat, fiindcă am vrut să obţin şi mai multă hidratare sau am pus doar o jumătate de banană şi mai puţină miere. Din punctul meu de vedere, ingredientele vedetă sunt uleiul de cocos şi avocado.

Foarte important: folosiţi un ulei de cocos de calitate pentru a obţine rezultate cu adevărat bune. Eu am ales un ulei de cocos de la Solaris care poate fi achiziţionat din orice magazin naturist. Miroase foarte bine, este presat la rece, are un preţ bun.

Toate cele enumerate mai sus le-am pus într-un bol ceramic şi le-am pasat foarte fin cu ajutorul unui mixer vertical, apoi le-am transferat în borcan.

Am aplicat masca pe părul uscat şi bine pieptănat înainte (pasta este mai uşor de întins), inclusiv pe scalp, am prins părul într-un coc şi mi-am pus o cască de duş de unică folosinţă. De obicei las această mască să acţioneze cel puţin două ore, însă când nu am posibilitatea de a sta aşa mult timp, şi jumătate de oră este suficient.

Ştiu că multe persoane se feresc de astfel de măşti din pricina faptului că pot părea greu de îndepărtat din păr, însă eu procedez în felul următor: şamponez de 2-3 ori, iar la a doua şamponare las spuma formată să acţioneze cel puţin 1-2 minute cât fac duş. Apa nu trebuie să fie fierbinte şi nici foarte rece. Aşa reuşesc de fiecare dată să curăţ cu succes orice mască naturala din păr.

La final, părul rămâne cu un luciu natural, este uşor de pieptănat şi îl simt foarte hidratat. Când este aproape uscat, îmi umezesc palmele şi pun o picătură de serum sau tratament şi masez foarte blând părul pe lungime, insistând în zona vârfurilor.

În momentul de faţă pot spune că l-am adus pe calea cea bună, nu mai este atât de uscat, însă tot sunt nevoită să îmi fac ocazional timp pentru hidratare suplimentară cu ajutorul acestor măşti naturale.

Sursa: katynel.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md