Până în 2022, piața produselor pe bază de marijuana va crește până la 38 de miliarde de dolari

0605_tweed-canada08-1-1000×666

Piața produselor alimentare care au la bază canabis-ul ar putea exploda în următorii ani, ajungând de la „ miliard în 2017 până aproape de 4,1 miliarde în 2022. Asta, potrivit unui raport făcut de o companie americană, având la bază consumatori din Statele Unite și Canada.

Potrivit greenentrepreneur.comgreenentrepreneur.com, doar în statul Colorado, unde de câțiva ani s-a legalizat complet consumul de marijuana, 64% din adulți au încercat un produs alimentar pe bază de canabis. În statul California, acest număr este la 55%.

Iar asta în contextul în care produsele alimentare reprezintă doar între 12 și 14% din piața totală a marijuanei, la nivel mondial, număr care în 20111 era la 5,4%.

La nivel mondial, experții prevăd o creștere a vânzărilor produselor pe bază de canabis de până la 32 de miliarde de dolari. În 2017, acest număr era de 9,5 miliarde de dolari.

În Republica Moldova este penalizată cu închisoare creșterea și vânzarea produselor de canabis, iar deținerea cantităților mici este decriminalizată.

„Alege viața”, o campanie antidrog unde este menționată că „Apariția substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (SNPP), comercializate sub numele de „droguri legale” sau „etnobotanice” și accesibilitatea cu care se pot procura (preț scăzut, etc.) a influențat foarte mult preferințele tinerilor, ceea ce este un nivel îngrijurător”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente