/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Statele Unite vor să-l răzbune pe jurnalistul Washington Post ucis în Istanbul. Trump: SUA vor stabili în următoarele zile cine l-a ucis

missing
18 noiembrie 2018, ora 10:39

“Statele Unite sunt determinate să îi pedepsească pe cei responsabil de această crimă”, a declarat vicepreşedintele american Mike Pence.

Tot sâmbărăt, preşedintele american, Donald Trump, a declarat că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a ucis pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, asasinat pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. Donald Trump a anunţat că un „raport complet” despre „cine a făcut asta” va fi definitivat „în următoarele două zile”.

Cu câteva ore mai devreme, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Washington, Heather Nauert, declarase că, până în acel moment, Statele Unite nu au ajuns la nicio “concluzie definitivă” cu privire la responsabilităţile în asasinarea lui Jamal Khashoggi. Ea a reacţionat la informaţii prezentate de Washington Post şi New York Times, care au citat surse anonime potrivit cărora prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea jurnalistului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram