Un moldovean condamnat la 121 de ani de închisoare în Grecia. Ce faptă a săvârșit

1506148338
Foto: ria.ru

Un moldovean, un grec și un georgian au fost arestați și condamnați la închisoare în Grecia. Despre acesta informează agențiile ruse Ria Novosti și Tass, care fac trimitere la efsyn.gr.

O instanță de judecată din Salonic l-a condamnat pe un georgian la 290 de ani de închisoare pentru transportarea ilegală a migranților. Moldoveanul a fost condamnat pentru 36 de ani de închisoare pentru transportarea ilegală a migranților, instanța i-a mai dat 85 de ani pentru un accident rutier în urma căruia un migrant din Irak și-a pierdut viața.

Potrivit presei internaționale, gruparea a fost arestată în urma accidentului rutier, în care un migrant irakian și-a pierdut viața.

Rechizitoriul arată că gruparea a organizat nouă transportări ilegale de străini din Turcia în Salonic și în Atena în perioada octombrie 2016 – iunie 2017.

Georgianul, care potrivit anchetei, a condus gruparea a primit 290 de ani de închisoare. Un complicele grec a fost condamnat la 69 de ani. Pe un alt moldovean, aflat pe banca acuzațiilor, instanța l-a considerat nevinovat.

Instanța a luat în calcul faptul că inculpații nu au antecedente penale.

În cele din urmă, toți cei condamnați vor rămâne în închisoare grecească timp de cel mult 25 de ani, deoarece, potrivit legislației acestei țări, acesta este termenul maxim de detenție

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente