03:27:05 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Trimisul lui Donald Trump în R. Moldova s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc. Viitoarele ALEGERI parlamentare, printre cele mai importante teme abordate

Partide/Comunicate 16.11.2018 18:42 Vizualizări1184 Autor: Ziarul National
VIDEO // Trimisul lui Donald Trump în R. Moldova s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc. Viitoarele ALEGERI parlamentare, printre cele mai importante teme abordate


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit astăzi, la sediul formațiunii, cu noul Ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan. Cei doi s-au pronunțat pentru consolidarea parteneriatului strategic moldo-american, se arată într-un comunicat de presă al PD.

În cadrul întrevederii, Vlad Plahotniuc i-a prezentat diplomatului american viziunea „Pentru Moldova” a PD, arătându-se încrezător că „aceasta este calea de succes pentru viitorul țării”.

În același timp, liderul democraților a explicat pe scurt evoluțiile sociale și politice ale R. Moldova de când PD a preluat guvernarea republicii. În ceea ce privește apropiatele alegeri parlamentare, Vlad Plahotniuc a „subliniat că PD susține deplin alegeri libere, corecte și transparente, precizând că Moldova este deschisă pentru a primi sugestii din partea Statelor Unite ale Americii privind procesul electoral”.

La rândul său, Ambasadorul Dereck J. Hogan a afirmat că SUA au un parteneriat bazat pe încredere cu R. Moldova, iar la Washington există o atenție sporită pentru țara noastră.

Dereck J. Hogan a reiterat angajamentul american pentru parcursul euro-atlantic al R. Moldova, apreciind de asemenea activitatea generală a guvernării, precum și eforturile făcute în vederea soluționării conflictului transnistrean, se mai arată în comunicatul de presă.

Dereck J. Hogan a fost acreditat la începutul lunii noiembrie drept Ambasador al Statelor Unite la Chișinău, în urma nominalizării sale de către președintele american Donald Trump. Dereck J. Hogan este diplomat de carieră, fiind specializat pe spațiul ex-sovietic.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md