Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Jizdan, despre carabinierul care a…

Jizdan, despre carabinierul care a împiedicat jurnaliștii ZdG și REL să filmeze la Adunarea PDM

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că angajatul Trupelor de Carabinieri care a împiedicat jurnaliștii de la Ziarul de Gardă și Radio Europa Liberă să filmeze la adunarea Partidului Democrat din 21 octombrie va fi sancționat.

„Ca să fie clară atitudinea noastră față de acest incident. Nimeni nu aplaudă după ce privește aceste imagini. Desigur că nu a fost ok așa cum s-a acționat. Studiem acest caz. Dacă a existat o instrucțiune ca acest carabinier să nu permită presei să treacă, el trebuie să poată motiva de ce este interzis accesul. Dacă nu poți argumenta, nu poți restricționa”, a menționat Alexandru Jizdan.

Potrivit ministrului, există multiple cazuri în care reprezentanții forțelor de ordine nu își pot argumente acțiunile, or presa trebuie să fie pusă la curent cu motivele pentru care i se interzice să facă un lucru sau altu.

„Am discutat acest subiect și l-am dezbătut într-o platformă lărgită. Am întrebat oamenii care sunt cu o mai bună expertiză pe acest domeniu și ne-au spus că nu este ok. Va fi o acțiune disciplinară. Acesta nu este un caz care va duce la eliberarea acestui angajat”, a spus Jizdan.

La 21 octombrie, în cadrul adunării generale a PDM, un carabinier a interzis reporterilor Ziarului de Gardă (ZdG) și Radio Europa Liberă (REL) să își exercite meseria. Viorica Tătaru (ZdG) susține că în timp ce filma i-a fost sustrasă legitimația și ulterior i-a fost interzis să filmeze în acea zonă pe motiv că nu este legitimată. În timp ce Ștefan Grigoriță (REL) filma momentul în care polițistul interzice accesul jurnalistei ZdG, reprezentantul forțelor de ordine a lovit telefonul lui Grigoriță.