Linkuri accesibilitate

Comisia de anchetă a parlamentului a ajuns la concluzia că fundația Ludmilei Kozlovska ar fi oferit finanțări ilegale partidelor de opoziție


Ludmila Kozlovska
Ludmila Kozlovska

Comisia de anchetă a parlamentului de la Chișinău care a analizat presupusele legături între Fundația Dialog Deschis și fondatoarea acesteia Ludmila Kozlovska și frauda bancara din Moldova a ajuns la concluzia că fundația ar fi beneficiat de finanțări „de proveniență dubioasă”, ar reprezenta o amenințare la adresa suveranității Moldovei și că ar fi oferit finanțări ilegale partidelor de opoziție pro-europene Partidul Acțiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr. Membrii comisiei au recomandat Procuraturii Generale să examineze raportul, parte a căruia a fost audiat în spatele ușilor închise. Deputați din PLDM, Partidul Liberal, Partidul Comuniștilor au criticat raportul și modul în care a fost redactat. Pentru comuniști, comisia de ancheta nu ar „corespunde nici scopurilor parlamentului, nici legii şi nici Constituției în general”.

Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate declară că nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlovska și Fundația „Open Dialog” și nu a primit finanțări de la această fundație, informează IPN.

XS
SM
MD
LG