Iurie Ciocan vede Rezoluția critică a PE, adoptată cu 396 de voturi „pro” și 76 – „împotrivă”, drept „o lipsă de consens”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan, directorul Centrului pentru Implementarea Reformelor, susține că Rezoluția critică adoptată de Parlamentul European cu privire la modul de implementare a Acordului de Asociere UE-RM, reprezintă de fapt „o lipsă de consens” între europarlamentari. Mai mult, potrivit lui, rezoluția se datorează inclusiv faptului că Parlamentul European se află în perioada electorală.

„Pentru mine Rezoluția Parlamentului UE este o lipsă de consens în Parlamentul European. 396 de voturi pentru rezoluție reprezintă o lipsă de consens. Pentru că avem alte 355 de voturi care nu au susținut rezoluția. Și diferența este o doar 41 de voturi. Este o lipsă de consens în adoptarea acestei rezoluții”, a menționat Iurie Ciocan în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Așa o văd. E părerea mea personală”, a mai precizat Ciocan, chiar dacă doar 76 de europarlamentari au votat „împotrivă”, iar 186 s-au abținut, iar alți 93 au fost lipsă de la ședința din 14 noiembrie curent.

Vedeți și: Rezoluția critică la adresa guvernării de la Chișinău, aprobată de Parlamentul European cu majoritate covârșitoare de voturi

Mai mult, potrivit lui Ciocan, în contextul în care multă lume are o viziune critică în privința activității politicienilor în perioada electorală, acesta crede că „Parlamentul European este în perioada electorală pentru că în a doua și a treia săptămână a lunii mai a anului viitor vor fi alegeri pentru funcția de membru în Parlamentul European”.

Întrebat ce le-ar da asta deputaților europeni, directorul Centrului pentru Implementarea Reformelor a menționat că „Parlamentul European este ales pe principiul de reprezentare politică și acolo sunt reprezentate marele partide politice”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...