Câte arme au fost predate benevol în cadrul campaniei „Acum este momentul, predă armamentul!”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La două săptămâni de la lansarea campaniei „Acum este momentul, predă armamentul!” prin care poliția îndeamnă oamenii să predea benevol armele deținute ilegal, 56 de arme și 28 de muniții au fost predate în mod voluntar. Totodată, urmare a perchezițiilor efectuate de polițiști, au fost ridicate 15 arme cu țeavă lisă și patru arme pneumatice.

De asemenea, polițiștii au desfășurat mai multe activități de informare a populației, unde s-a menționat că, obiectivul principal al campanii este de a ajuta forțele de ordine să sporească conștientizarea de înregistrare a armelor de foc în rândurile oamenilor, să predea armele deținute ilegal și să reducă utilizarea incorectă a armelor de către cetățeni. Totodată, au fost distribuite sute de pliante informative.

Amintim că, Campania se va desfășura până pe 23 ianuarie 2019, și are drept scop implementarea recomandărilor și bunelor practici ale țărilor europene privind stabilirea periodică, în interval de timp determinat, a unor măsuri suplimentare de încurajare a persoanelor care dețin în posesie ilegală arme, în vederea predării benevole a armelor și absolvirea acestora de răspunderea prevăzută de legislația în vigoare.

Pentru evitarea unor eventuale incidente și în scopul asigurării securității publice, Inspectoratul General de Poliție atrage atenția și face apel către toți cetățenii să conștientizeze necesitatea predării benevole la poliție a armelor și munițiilor deținute ilegal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...