Raportul Comisiei de anchetă în cazul „Open Dialog”, audiat în Parlament. O parte din el, distribuită deputaților sub semnătură

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

UPDATE: După citirea părții publice a raportului, care a durat circa 13 minute, Parlamentul a intrat în ședință închisă, transmisiunea live fiind întreruptă. Per total, pentru audierea raportului au fost alocate 60 de minute.

Raportul Comisiei de anchetă cu privire la pretinsa implicare a Fundației „Open Dialog” este audiat în aceste clipe, în plenul Parlamentului. Raportul care este compus din două părți, una publică și una cu „pagini marcate”, a fost distribuit deputaților sub semnătură, care au fost avertizați că nu pot înregistra foto sau video paginile marcate, iar la finalul dezbaterilor vor fi nevoiți să le restituie.

„La sfârșitul dezbaterii raportului partea marcată trebuie restituită. Este interzis să înregistrați foto, video. Nici pe blog nu se poate. Nici pe novac.md, nici pe candu.md”, a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu înaintea dezbaterii.

Ulterior, deputatul Igor Vremea, președinte al Comisiei de anchetă, a fost invitat la tribuna Parlamentului pentru a prezenta partea publică a raportului. Ulterior, ședința va fi una închisă, cât timp vremea va prezenta partea secretă.

La finalul dezbaterilor, deputații vor vota și un proiect de hotărâre din 16 noiembrie. Deocamdată nu se cunoaște ce conține acesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...